Wednesday, January 26, 2011

Quick n Easy Grilled Black Paper Chiken

Makaanan paling cepat n paling senang disediakan,..as easy as preparing mee segera.. Pas prepare Sup Labu, rasa mcm x cukup plak kan makan sup saja. Makanya, saya pun mengeluarkn ayam dalam fridge yang dibeli Isnin lalu di Mydin usj.

Quickly wash it, then perah lemon, Tabur lada hitam, add some oyster sauce, pastu saja2 tambah daun oregano. Panggang dalam oven selama 15minit pada suhu 200 degree.. Nak sedap lagi, perap semalaman, esok baru panggang. Oklatu resepi ni kalau sekadar tetiba rasa nak makan someting yang digrilled..makan sampai kenyang. Cuma lambat sikit la kalau rasa nak makan, baru nak kluar beli ayam.. On da way nak pi beli ayam tu, lalu pulak depan Secret recipe, terus singgah makan ayam black paper kat Secret Recipe. Senang cerita.


Idea baru di rumah baru dalam pinggan baru, masa nak bakar tu bakar skali dgn cendawan shitakae my favourite. Cendawan tu jadi sdp dikunyah2 mcm daging plak. Sejak saya makan capsicum dlm subway, its become my fav now. ...So potong capsicum skali untuk seimbangkan makanan anda.. 

No comments:

Post a Comment