Tuesday, August 23, 2016

Telekung Eksklusif Corak Modern

Kepada peminat telekung kale kale, corak modern, Jaja ade design baru baru memang melting punya.. Telekung semua size besar, sesuai untuk orang size S sampai XL.
Pelbagai pilihan warna, corak cantik cantik..
Some closeup picture of quality kain dengan corak corak..


Untuk update terkini tentang stock telekung, boleh follow Facebook jaja di link bawah ni.

Untuk direct order,
Wutsap JAJA di no : +60126363439

Semua design di bawah ni ready stock ye....


Wednesday, March 23, 2016

Resepi Ayam Sambal Bali (SbS)-copy Dari fab


Resepi Ayam Sambal Bali | Ini adalah resepi pertama yang saya share dengan kawan di fb dalam 4 tahun yang lepas.. Ayam Sambal Bali.. 

Resepi turun temurun keluarga sebelah arwah mama saya. dulu kat kampung, masak ni masa raya je,slalu sampai 15 ekor ayam.. licin..

Alhamdulillah sedap banget.. kawan-kawan yang dah cuba, tau la kan.. hikhik.. masak ni mula-mula kalau kurang jadi jangan putus asa.. uba lg ok

Nk minta tlg hadiahkan Al-fatihah utk mama sy,Hamidah Adam..tqvm


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : Aisha Shukor




Ni seekor ayam yang dah dibersihkan dan selawat, tos.. kunyit garamkan xperlu banyak sangat.. cukup satu camca kecil garam dan kunyit..



Panaskan minyak satu cawan.. minyak memang lebih sikit.. nanti nak guna untuk tumis.. goreng ayam tak perlu garing.. nak juicy.. angkat



Ok,disebabkan uolls xpnh rasa original nyer, sila ikut resepi ni sebiji2 ya..jangan tanya kenapa banyak tu ok.. ikut je.. jangan degil..hihi.. jangan risau.. In Sha Allah jadi.. sukatan untuk seekor ayam..

1) Blend Cili kering segenggam.. Bawang besar yg merah ya 6 biji (byk bwg br sedap), bwg putih satu labu,halia sikittt je,hujung jari kelingking n belacan besar stgh ibu jari

2) Serai dititik-8btg (ni yg kurus ya..klau serai yg gemuk2 tu cukup 5btg)

3) Daun kari 6tangkai-cuci n tos

4) Kicap tamin (renjis smp dpt warna mcm pic sy atas tu)

5) Gula 3sudu besar (jgn risau manis,sbb nti rasanye akn balance)

6) garam dua camca kecil



Minyak ayam tadi tu, gorengkan serai, sampai separa coklat



Masukkan daun kari sampai garing (bukan hangus)..api sederhana ya



Dah dapat warna cantik camtu, baru masuk semua yang dah blend tadi.. tumis sampai naik bau dan garing



Masuk gula, garam dan renjiskan kicap dalam 5 kali renjis.. jangan banyak sangat dulu.. biar warna merah maroon..



Masukkan ayam dan masak lagi 10 minit



Siap.. jangan makan terus lepas masak.. biar la dulu dalam setengah jam.. makan esok lagi aduii sedapppnyerr.. 

Selamat mencuba..
Jangan lupa share

Monday, August 3, 2015

Colorfull Indian Engagement Gift Tray



My first experienced decor very colorful flower tray, it turned out very nice. I always like 2 or 3 color combination mixed bright and soft color. When my client requested combination colorful and all bright colors, I doubt how its gonna came out. Spend quite long time at florist shop to select the right flowers with right color combination.
Contact for more detail. Email : ideajaja@gmail.com, Tel : 0126363439 
                           More photos of decorative Indian engagement trays, view album      

My house turned like florist shop ;)

My first tray for Sireh and Pinang, it gelled harmonize

Anna sui perfume and MAC makeup 

Ring tray



Ring Tray


Sweet tray


Coconut Tray


Chocolate tray


strawberry sweets tray


Panir Tray


Saree Tray


Fruits Tray





Sunday, June 14, 2015

Modern Exclusive Indian Engagement Tray, Damansara


Client requested for something different from normal Metal Tray and want exclusive deco for the tray. I proposed "Cinderella Pumkin" with mix of high end flowers, Hydrenga, cadbium Orchid and Imported Roses. The outcome, bomb! Client satisfied :) 
Contact for more detail. Email : ideajaja@gmail.com, Tel : 0126363439